Direktlänk till inlägg 19 november 2011

Pralinkurs/workshop

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 19 november 2011 10:00

Fantastiskt bra dag med många positiva pralinälskare. Tänk att man kan dekorera praliner på så många olika sätt. Jag lärde mig mycket idag. Det var roligt. Jag gjorde en tryffel som tog många fler timmar än receptet påstod men slutet gott, ingenting kvar ::)) Vi rullade tryfflarna i kakao och någon ville rulla sin pralin i kanel.En del dekorerade flitigt med vit choklad. Det såg såå festligt ut  

Vi använde Fair Trade choklad och en del av Odenses produkter.

Fast att jag hade testat recepterna blev resultatet olika, kan bero på kylskåpet kanske?

Chokladformer i silikon är miljövänliga fast att de är dyra. Jag hittade ischokladformer som var formade som söta hjäratn. Sådana kan man nog använda till att göra små choklad hjärtan till fester, högtider eller fina middagar.

Igår gjorde jag och min dotter choklad med kolafyllning, det smakade som Riesen sa barnen. De använde jag som bordsdekoration och sedan bjöd vi alla på de med en kopp kaffe till. Det var en ny mörk choklad jag köpte, jag kommer inte ihåg vart jag köpte den men den var fin som överdragschoklad.


Jag sålde två av mina chokladböcker idag också.

Det var roligt att andra delar mitt brinnande intresse för vitamin C för CHOKLAD ::)) 


Laktosfrichoklad 

  Jag fick en fråga av en deltagare idag som är mamma till ett barn som är laktosintolerant.

- Nu vet jag vilken choklad hon kan äta! WIENERNOUGAT innehåller bara mandel, socker, kakaosmör, kakaomassa och arom!


Fick smaka på Marabous mjölkchoklad ikväll med paranötter, jag säger bara,mmmm gött ::))

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Shelley-Ann Thörnqvist - Lördag 3 feb 18:02

    Min son ville gå på Melodifestivalen. Vi diskuterade och tyckte de var lite dyra men okej tänkte jag vi kan kolla efter biljetter ifall det fanns till ett rimligt pris. Det var SLUTSÅLD allt var borta!! Vi nöjde oss med att åka in till stan och...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 13:22


  Den här julmusten smakade jättegott när den var välkyld. Det fanns en eftersmak av kaffe. En del tyckte inte om den men jag klagar inte jag gillade kaffesmaken! ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 12:38


  Blåbärsinspektören kollar nästa års blåbärsskörd :) Tror att hon var nöjd med blåbärsrisets kvalité. ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 01:31

          Kyckling Mozzarrella Jag gjorde ett litet snitt i några kycklingfiléer och fyllde snitten med hackade oliver. Jag hade röktskinka och tomatskivor på plus ett mozzarrella täcke med oregano och lite olivolja, salt och peppar. Min ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 24 december 2017 14:24


  God jul!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se