Direktlänk till inlägg 10 april 2014

Gubbröran

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 10 april 2014 22:40


Jag har haft ett gäng härliga herrar som har lagat mat tillsammans och det har varit väldigt roligt. Vi har gjort tre rätter varje gång och dem har varit flitiga. De har bakat underbara bröd t ex brytbröd, baguetter, surdegsbröd,mm. Vi har gjort goda såser, goda förrätter (enligt dem själva). Varje gång har de lyckats galant att laga en trerätters som var så bra att en Michelinkock skulle ha varit stolt!

Vi har pratat närproducerat, ekologiskt och Fair Trade.


Jag har pratat varmt för våra värmländska producenter som Greeks handelsträdgård, Ängebäcks, Kils Slakteri, mm. Jag har försökt att handla så mycket av våra värmländska varor som möjligt och det har varit roligt att handla på Gourmanderiet på Våxnäs där Kils Slakteri har en filial. Det var roligt att handla andra fina varor där också. Det känns bra i själen att handla etiskt. 


Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Saffranskryddad fisksoppa, gött! (www.tasteline.com)



Recept: Moule marinière (Musslor i vitt vin)

                         Moules mariniére (Musslor i vittvin) (www.ica.se)






Toast Skagen


Recept: Toast skagen


(www.ica.se)


Prins Bertil gillade vackra kvinnor, snabba bilar och god mat. han komponerade några rätter som fortfarande är omtyckta idag bl a hans räkcrepes.


Den perfekta gubbröran

Gubbröra



Lax i hummersås


 


Härligt brytbröd. Alla gjorde olika med väldigt fina resultat!

Photo: What does this bread represent ?

Ifall du kan gissa vad brödet symboliserar då är du duktig! Brödet var bakat med mycket omtanke och glädje.

En av herrarna var glutenintolrent så vi har lärt oss mycket av honom om hur man bakar med glutenfritt mjöl. Resultaten var mycket goda. Herrarna reser mycket och är intresserade av olika länders kök, det märktes att de kunde sin sak om det italienska köket samt det spanska köket. Vi hade fina diskussioner om olivolja och vilken olja vi använder hemma. En del hade varit på olivoljeprovning och tyckte det var gott!


Photo: Chocolate truffle pie :)

Chokladtryffel paj med flingsalt, serverar som den är eller med lite vispgrädde.


Photo: Mini ones :)

Lemoncurd cheesecake med riven vitchoklad.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 24 november 2018 14:47

           Så roligt att vara med på den kända värmländska författaren Henrik Molenius boksignering idag. Tack så mycket Henke!!   ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 3 februari 2018 18:02

    Min son ville gå på Melodifestivalen. Vi diskuterade och tyckte de var lite dyra men okej tänkte jag vi kan kolla efter biljetter ifall det fanns till ett rimligt pris. Det var SLUTSÅLD allt var borta!! Vi nöjde oss med att åka in till stan och...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 13:22


  Den här julmusten smakade jättegott när den var välkyld. Det fanns en eftersmak av kaffe. En del tyckte inte om den men jag klagar inte jag gillade kaffesmaken! ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 12:38


  Blåbärsinspektören kollar nästa års blåbärsskörd :) Tror att hon var nöjd med blåbärsrisets kvalité. ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 01:31

          Kyckling Mozzarrella Jag gjorde ett litet snitt i några kycklingfiléer och fyllde snitten med hackade oliver. Jag hade röktskinka och tomatskivor på plus ett mozzarrella täcke med oregano och lite olivolja, salt och peppar. Min ...

Ovido - Quiz & Flashcards