Direktlänk till inlägg 6 januari 2013
RULLA MED HÄNDERNA (FINGERTOPPARNA)
Tryffel har en hög fetthalt och smälter fort om man rullar den i händerna, det är bra att man spolar händerna i kallt vatten innan man börjar rulla, torka på hushållspapper och försök att arbeta snabbt och använd dina fingertoppar och spolar händerna igen ifall det behövs!
MELONSKED, TESKED ELLER SPRITSPÅSE
Använd melonsked, tesked eller baksprits för olika formar. Forma till en kula med melonskedet och lägg på bakplåtspapper. Rulla de färdiga tryfflarna i kakao, kanel, chilli,kokos,hackade nötter, mm.
Ifall du använder två teskeder och blir det mer bönformade tryfflar.
Använd spritspåsen till att göra olika former.
Ha tryffel på ena skeden och skrapa ut efter kanterna på tryffelskeden då blir de spetsiga.
DOPPA I HANDEN
En tryffel ska inte inte ha så ett tjockt lager choklad. Ta en liten klick smält choklad i handen och rullar din tryffel SNABBT i den och ställ den på smörpapper eller rullar i nötter, kokos,mm.
Tryffeln ska INTE vara kall och den smälta chokladen ska inte vara varm utan avsvalnad. Annars kan chokladen lätt bli vit.
GAFFEL
Man kan använda en gaffel.
Rulla tryffeln först och ställ in dom i kylen ett tag. När du ska doppa tar en gaffel och sänker ner tryffeln i chokladen, skaka sedan på gaffeln så överflödig choklad rinner bort. Låt torka på bakplåtspapper.
Man kan också böja en gaffel och då kan man ställa tryffeln på bladet och sänka ner den i smält choklad som inte är varmt. Ställ på en bit smörpapper/hushållspapper att stelna.
Tips!! Jag tycker att innan man doppar tryfflar att man kan faktiskt ställa in de i kylen en i 15-20 minuter innan man doppar i chokladen då smälter de inte bort och chokladen fastnar lättare.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|