Direktlänk till inlägg 6 januari 2013

Att rulla och doppa tryfflar

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 6 januari 2013 22:05

RULLA MED HÄNDERNA (FINGERTOPPARNA)

Tryffel har en hög fetthalt och smälter fort om man rullar den i händerna, det är bra att man spolar händerna i kallt vatten innan man börjar rulla, torka på hushållspapper och försök att arbeta snabbt och använd dina fingertoppar och spolar händerna igen ifall det behövs!

 MELONSKED, TESKED ELLER SPRITSPÅSE

Använd melonsked, tesked eller baksprits för olika formar. Forma till en kula med melonskedet och lägg på bakplåtspapper. Rulla de färdiga tryfflarna i kakao, kanel, chilli,kokos,hackade nötter, mm. 

Ifall du använder två teskeder och blir det mer bönformade tryfflar. 

Använd spritspåsen till att göra olika former.


Ha tryffel på ena skeden och skrapa ut efter kanterna på tryffelskeden då blir de spetsiga. 

DOPPA I HANDEN

En tryffel ska inte inte ha så ett tjockt lager choklad. Ta en liten klick smält choklad i handen och rullar din tryffel SNABBT i den och ställ den på smörpapper eller rullar i nötter, kokos,mm.

Tryffeln ska INTE vara kall och den smälta chokladen ska inte vara varm utan avsvalnad. Annars kan chokladen lätt bli vit.

GAFFEL

Man kan använda en gaffel.

Rulla tryffeln först och ställ in dom i kylen ett tag. När du ska doppa tar en gaffel och sänker ner tryffeln i chokladen, skaka sedan på gaffeln så överflödig choklad rinner bort. Låt torka på bakplåtspapper.


Man kan också böja en gaffel och då kan man ställa tryffeln på bladet och sänka ner den i smält choklad som inte är varmt. Ställ på en bit smörpapper/hushållspapper att stelna.


Tips!! Jag tycker att innan man doppar tryfflar att man kan faktiskt ställa in de i kylen en i 15-20 minuter innan man doppar i chokladen då smälter de inte bort och chokladen fastnar lättare.

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 24 november 2018 14:47

           Så roligt att vara med på den kända värmländska författaren Henrik Molenius boksignering idag. Tack så mycket Henke!!   ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 3 februari 2018 18:02

    Min son ville gå på Melodifestivalen. Vi diskuterade och tyckte de var lite dyra men okej tänkte jag vi kan kolla efter biljetter ifall det fanns till ett rimligt pris. Det var SLUTSÅLD allt var borta!! Vi nöjde oss med att åka in till stan och...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 13:22


  Den här julmusten smakade jättegott när den var välkyld. Det fanns en eftersmak av kaffe. En del tyckte inte om den men jag klagar inte jag gillade kaffesmaken! ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 12:38


  Blåbärsinspektören kollar nästa års blåbärsskörd :) Tror att hon var nöjd med blåbärsrisets kvalité. ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 01:31

          Kyckling Mozzarrella Jag gjorde ett litet snitt i några kycklingfiléer och fyllde snitten med hackade oliver. Jag hade röktskinka och tomatskivor på plus ett mozzarrella täcke med oregano och lite olivolja, salt och peppar. Min ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards