Alla inlägg under december 2013
Igår gjorde jag en god chokladgryta med kakao, rödvin, nötkött, chilli.Den smakade faktiskt bättre idag, väldigt mustig var den.
Eftersom man är intresserad av choklad hittade jag den här sången ifrån 2004 av Soul Control - enjoy!
Tycker att texten är rätt så rolig också!!
Artist: Soul Control Ha en riktig bra kväll! |
Hittade de här godingarna :)
Läste en intressant artikel om Kina att inom 5 år kommer den att vara Hershey's näst största marknad och damen man kan tacka heter Jane Xu. Det som är viktigt i Kina är hur paketet eller en vara ser ut, hur den är förpackad och vilka färger, guld verkar ett bra val :) I'm just sayin'....
Olika choklad attraherar olika konsumenter och företaget ser till att det finns en produkt för alla.
Jane Xu, Hershey's VP-general manager for Greater China, has overseen the fast growth of Kisses and Hershey bars since taking the helm in 2008, while keeping an objective eye on local tastes and habits.
"We are very disciplined in research," she said. "It's really not about personal judgments, it's about what the consumer tells us, what they want and what are the opportunities for us."
The strategy is paying off: China is set to become the U.S chocolate giant's second-largest market within five years.
This year is an important one for Hershey in China, as the company introduces three new brands. Kisses Deluxe are extra-large Kisses wrapped in gold foil with creamy chocolate filling and a hazelnut. They were created specifically for China, where gifting makes up a significant portion of chocolate sales.
www.marketingto china.com
Reese's Peanut Butter Cups will initially enter the market in Shanghai, which boasts a high concentration of the important "office lady" demographic.
And there's Lancaster, a milky candy that is the first new Hershey brand to launch outside of its U.S home market. It will be made in China with imported milk.
Milky candy makes up 30% of China's sweets and refreshments category, with a very high growth rate and few players in the high-end segment.
"We think it's a great opportunity for Hershey to enter that segment," Ms. Xu said.
The company also opened an Asia Innovation Center in Shanghai this year, to better develop locally relevant products.
"Jane has a unique ability and capability in managing a fast-growing business and organization," said Peter Smit, Hershey president for Asia, Europe, Middle East and Africa. "There are many moving parts. ... Jane has a unique grasp in mastering this complexity."
Ms. Xu, 44, credits her time as a McKinsey management consultant for her strategic outlook. She also previously founded a Chinese e-commerce company and said she applies that entrepreneurial spirit to her current role "to really build Hershey from a startup stage to a No. 3 player as we can see today."
Hej igen!
Det tog lite längre tid att avgöra vilken tryffel var bäst men jag kommer att skriva lite om varje. Jag fick inte tag i en del ingredienser men det få bli en annan gång!
Som tur var hade jag en jury som var med och bedömde och gjorde lite som man gör på Halvåttahosmig - poäng!!
Nåväl, jag gjorde blåbärstryffel, bacontryffel,kallrökt älgkorvstryffel, lingontryffel, chokladtryffel doppad i dill, chokladtryffel doppad i gräslök, chokladtryffel doppad i persilja.
Ok, låt oss börja juryn tyckte så här:
Blåbärstryffel:
Juryns kommentarer:
Giftersig som jordgubbar och grädde - mums!
Choklad och blåbär en bra kombination!
Mjuk, delikat smak, bra blandning.
Poäng 10/10!!
lingontryffel:
Juryns kommentar: bra smak
Poäng: 10/10
Bacontryffel - juryn kunde inte gissa vad det var som var i tryffeln, jag hade stekt baconet ganska knaprigt och sedan smulade ner det i smeten. De gissade på Daim?, Digestive? Mariekex? men bacon va gött!
Men gött var det, mycket gött, smakade som havssalt !
Man skulle vänta lite för att känna smaken!
Poäng: 10/10 8/10
Älgkorven var en mycket trevlig överraskning för smaklökarna. Man trodde det skulle smaka sött men det blev mera sälta som man trodde, men det var himmelskt gött!
Poäng 10/10
Sedan kan vi fortsätta med dilldoppade tryfflar:
Juryns kommentarer:
Len, bra smak, överraskande gött!
Poäng 9/10 8/10
Gräslökdoppade tryfflar:
Juryns kommentarer:
Gräslöken dämpar chokladsmaken.
Poäng:
6/10 8/10
Persiljadoppade chokladtryfflar:
Känns som kokos men med ingen lukt, eller smak.
Poäng:
Ok, då kommer vi till vi vinnarna och juryns motivering:
Älgtryffel för att älgen kommer ifrån Sverige och trots att vi använde svenskt bacon anses det mer amerikanskt på nåt vis.
Blåbär för att det kommer ifrån Sverige växer vilt här, och att det var såå himlagött!
Hjortron och knäck få jag återkomma med en annan gång då jag inte hann med!
Jag har samlat på mig en massa ingredienser som jag ska testa under helgen då jag försöker hitta den ultima svenska tryffelen/the Ultimate Swedish Truffle.
Är det en tryffel med hjortron, med blåbär, med lingon, med hallon med lakrits, salmiak eller en tryffel med rökt älgkött (en del dyra chokladmärken har faktiskt bacon i :) eller en tryffel med dill och gräslök? Vi få se vad vi kommer fram till.
Det är kanske bara en tryffel med Löfbergs Lila kaffe och extra smör och grädde.
Varför inte en bearnnaise tryffel, hmm det känns lite komplicerat, men jag tror faktiskt att de flesta gillar knäck i en tryffel så jag ska göra knäck, krossa det och hälla blandningen i min tryffelmix jag tror att resultatet kommer att vara fantastiskt! Jag återkommer med mina resultat :)
Nu har jag lagt upp bilderna från en av helgens chokladverkstäder, kolla gärna under Helgens verkstäder. Här har ni ett litet smakprov på en tryffelblandning som kan bli upp till 240 små gulliga tryfflar :)
Kakao håller tänderna lika friska som fluor!
Som officiellt betalningsmedel/valuta
Som bränsle
Som vapen
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|