Alla inlägg under december 2013

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 17 december 2013 20:17

Igår gjorde jag en god chokladgryta med kakao, rödvin, nötkött, chilli.Den smakade faktiskt bättre idag, väldigt mustig var den.

 

Här är receptet:
600 g ryggbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör
1/2-1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
1/4 dl Roodeberg rödvin
2 tsk soja
1 tsk sambal oelek
2 dl grädde
ca 30 g mörk choklad minst 70%
1-2 msk kakao (beroende på hur mustig du vill att grytan ska vara.

Gör så här

 
Skär köttet i tärningar. Salta och peppra.
Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken.

Bryn köttet i en stekpanna och lägg över i en gryta. 
Fräs löken och lägg över i grytan.

Rör buljontärningen i vinet, vatten, soja, sambal oelek och grädden. Låt koka i 2- minuter.
Hacka chokladen och låt den smälta i såsen. Häll i köttet och löken och låt puttra ca 3-4 minuter ska inte kokas!
Låt inte grytan koka mer.

Servera med ris, ugnsstekt potatis, rotfrukter och squash.
Av Shelley-Ann Thörnqvist - 16 december 2013 15:02


Eftersom man är intresserad av choklad hittade jag den här sången ifrån 2004 av Soul Control - enjoy!

Tycker att texten är rätt så rolig också!!


Artist: Soul Control
Title: Chocolate (Choco Choco)
Sjung med ifall ni/du vill!
Whoaaa! 
Everybody In The World Likes Chocolate 
Oooh, We Love It! 
Oh, It Makes You Happy 
Yeah, It Gets You Sexy 
It Makes You Fat But We Don't Care About That... 
Come On! 

Un, Dos, 
Un, Dos, Tres 

Mama She Says Roly Poly, 
Papa He Says Holy Moly 
Everybody Wants A Chocolate (A Choco Choco) 
All The Girls Want Candy Candy, 
All The Boys Get Randy Randy 
Everybody Want A Chocolate 

C’mon, A Choco Choco - Clap Clap 
A Choco Choco - Slap Slap 
Everybody Say A Chocolate 
A Choco Choco - Clap Clap 
A Choco Choco - Slap Slap 
Everybody Say A Chocolate 

Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Un, Dos, Tres 

Mama She Says Roly Poly, 
Papa He Says Holy Moly 
Everybody Wants A Chocolate (A Choco Choco) 
All The Girls Want Candy Candy, 
All The Boys Get Randy Randy 
Everybody Want A Chocolate 

C’mon, A Choco Choco - Clap Clap 
A Choco Choco - Slap Slap 
Everybody Say A Chocolate 
A Choco Choco - Clap Clap 
A Choco Choco - Slap Slap 
Everybody Say A Chocolate 

Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 

Chocolate (A Choco Choco) 
Un, Dos, Tres 

Now Wave To The People On The Left Hand Side 
Now Wave To The People On The Right Hand Side 
Now Wave To The People With Your Pretty Backside 
Now We Do It All Again And We Feel Alright (Feel Alright...) 

Un, Dos, 
Un, Dos, Tres 

A Choco Choco - Clap Clap 
A Choco Choco - Slap Slap 
A Choco Choco - Clap Clap 
A Choco Choco - Slap Slap 
A Choco Choco - Clap Clap 
A Choco Choco - Slap Slap 
Everybody Say A Chocolate 

Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco) 
Chocolate (A Choco Choco)

Ha en riktig bra kväll!

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 11 december 2013 23:57

www.oneinchpunch.net

Hittade de här godingarna :)

Läste en intressant artikel om Kina att inom 5 år kommer den att vara Hershey's näst största marknad och damen man kan tacka heter Jane Xu. Det som är viktigt i Kina är hur paketet eller en vara ser ut, hur den är förpackad och vilka färger, guld verkar ett bra val :) I'm just sayin'....

Olika choklad attraherar olika konsumenter och företaget ser till att det finns en produkt för alla.

Hershey's Jane Xu Taps Into Ways Chinese Love Chocolate

Confectioner Launches Three Brands, Including Milk Candy Created for Local Market

Jane Xu
 
Jane Xu

Jane Xu, Hershey's VP-general manager for Greater China, has overseen the fast growth of Kisses and Hershey bars since taking the helm in 2008, while keeping an objective eye on local tastes and habits.

"We are very disciplined in research," she said. "It's really not about personal judgments, it's about what the consumer tells us, what they want and what are the opportunities for us."

The strategy is paying off: China is set to become the U.S chocolate giant's second-largest market within five years.

This year is an important one for Hershey in China, as the company introduces three new brands. Kisses Deluxe are extra-large Kisses wrapped in gold foil with creamy chocolate filling and a hazelnut. They were created specifically for China, where gifting makes up a significant portion of chocolate sales.



www.marketingto china.com


Reese's Peanut Butter Cups will initially enter the market in Shanghai, which boasts a high concentration of the important "office lady" demographic.

www.commons.wikemedia.org

And there's Lancaster, a milky candy that is the first new Hershey brand to launch outside of its U.S home market. It will be made in China with imported milk.


Milky candy makes up 30% of China's sweets and refreshments category, with a very high growth rate and few players in the high-end segment.


"We think it's a great opportunity for Hershey to enter that segment," Ms. Xu said.

The company also opened an Asia Innovation Center in Shanghai this year, to better develop locally relevant products.

"Jane has a unique ability and capability in managing a fast-growing business and organization," said Peter Smit, Hershey president for Asia, Europe, Middle East and Africa. "There are many moving parts. ... Jane has a unique grasp in mastering this complexity."

Ms. Xu, 44, credits her time as a McKinsey management consultant for her strategic outlook. She also previously founded a Chinese e-commerce company and said she applies that entrepreneurial spirit to her current role "to really build Hershey from a startup stage to a No. 3 player as we can see today."


www.adage.com

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 11 december 2013 23:52

www.vosgeschocolates.com

Här har vi 'the real thing' eller nästan :)


Av Shelley-Ann Thörnqvist - 11 december 2013 19:47

Hej igen!

Det tog lite längre tid att avgöra vilken tryffel var bäst men jag kommer att skriva lite om varje. Jag fick inte tag i en del ingredienser men det få bli en annan gång!Photo: Moose/elk droewors (Swedish version) love the sign :)

Som tur var hade jag en jury som var med och bedömde och gjorde lite som man gör på Halvåttahosmig - poäng!!

Nåväl,  jag gjorde blåbärstryffel, bacontryffel,kallrökt älgkorvstryffel, lingontryffel, chokladtryffel doppad i dill, chokladtryffel doppad i gräslök, chokladtryffel doppad i persilja.

Ok, låt oss börja juryn tyckte så här:

Blåbärstryffel:

Juryns kommentarer:

Giftersig som jordgubbar och grädde - mums!

Choklad och blåbär en bra kombination!

Mjuk, delikat smak, bra blandning.

Poäng 10/10!!

lingontryffel:

Juryns kommentar: bra smak

Poäng: 10/10

Bacontryffel - juryn kunde inte gissa vad det var som var i tryffeln, jag hade stekt baconet ganska knaprigt och sedan smulade ner det i smeten. De gissade på Daim?, Digestive? Mariekex? men bacon va gött!

Men gött var det, mycket gött, smakade som havssalt !

Man skulle vänta lite för att känna smaken!

Poäng: 10/10 8/10

Älgkorven var en mycket trevlig överraskning för smaklökarna. Man trodde det skulle smaka sött men det blev mera sälta som man trodde, men det var himmelskt gött!

Poäng 10/10

Sedan kan vi fortsätta med dilldoppade tryfflar:

Juryns kommentarer:

Len, bra smak, överraskande gött!

Poäng 9/10 8/10

Gräslökdoppade tryfflar: 

Juryns kommentarer:

Gräslöken dämpar chokladsmaken.

Poäng:

6/10 8/10

Persiljadoppade chokladtryfflar:

Känns som kokos men med ingen lukt, eller smak.

Poäng: 



Ok, då kommer vi till vi vinnarna och juryns motivering:

Älgtryffel för att älgen kommer ifrån Sverige och trots att vi använde svenskt bacon anses det mer amerikanskt på nåt vis.

Blåbär för att det kommer ifrån Sverige växer vilt här, och att det var såå himlagött!

Hjortron och knäck få jag återkomma med en annan gång då jag inte hann med!






Photo: Moose/elk droewors (Swedish version) love the sign :)

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 6 december 2013 20:00

Jag har samlat på mig en massa ingredienser som jag ska testa under helgen då jag försöker hitta den ultima svenska tryffelen/the Ultimate Swedish Truffle.

Är det en tryffel med hjortron, med blåbär, med lingon, med hallon med lakrits, salmiak eller en tryffel med rökt älgkött (en del dyra chokladmärken har faktiskt bacon i :) eller en tryffel med dill och gräslök? Vi få se vad vi kommer fram till.

Det är kanske bara en tryffel med Löfbergs Lila kaffe och extra smör och grädde.

Varför inte en bearnnaise tryffel, hmm det känns lite komplicerat, men jag tror faktiskt att de flesta gillar knäck i en tryffel så jag ska göra knäck, krossa det och hälla blandningen i min tryffelmix jag tror att resultatet kommer att vara fantastiskt! Jag återkommer med mina resultat :)






Av Shelley-Ann Thörnqvist - 6 december 2013 00:23

Nu har jag lagt upp bilderna från en av helgens chokladverkstäder, kolla gärna under Helgens verkstäder. Här har ni ett litet smakprov på en tryffelblandning som kan bli upp till 240 små gulliga tryfflar :)


Av Shelley-Ann Thörnqvist - 5 december 2013 17:08

Ever heard the expression “As useful as a milk chocolate teapot”? Så nyttigt som en mjölkchokladtekanna :)

The joke is that nobody would want to use milk chocolate to make a teapot, because it would melt as soon as you put any tea in it. However, it turns out that over years people have used chocolate for many more things than just eating.
For instance:
 
 
Photo by SuperFantastic on Flickr

Keeping Your Teeth Healthy

Kakao håller tänderna lika friska som fluor!


At first glance this might seem like an idea up there with chocolate teapots. After all, nobody’s dentist ever told them to eat more sweets. But it’s true! According to researcher Arman Sadeghpour at Tulane University an extract of cocoa powder found in chocolate could be an effective alternative to using fluoride in toothpaste. In fact, if Sadeghpour’s research is correct, the cocoa extract works even better than fluoride when it comes to fighting cavities.
 
 
Photo by nicubunu.photo on Flickr

As Legal Tender

Som officiellt betalningsmedel/valuta


Even more popular than “As useful as a chocolate teapot” is the expression “Money doesn’t grow on trees!” Except that once upon a time it did. The ancient civilisation believed to have first discovered chocolate, The Mayans, actually used cocoa beans as money. It was a habit the Astecs picked up as well, even paying their taxes in cacao.
 
 
Photo by futureatlas.com on Flickr

As Fuel

Som bränsle


The chocolate powered car sounds like a dream, or a nightmare if you don’t like the idea of having to share chocolate with your car. Scientists have used surplus chocolate (we weren’t aware there was such a thing) to feed Escherichia coli bacteria, who in turn produce hydrogen, which can be used as a clean power source.
 
 
Photo by storem on Flickr

As A Weapon

Som vapen


As we covered recently, during World War II it was believed the Nazis were going to try and assassinate Winston Churchill using a bomb disguised as a bar of milk chocolate. The artist Lawrence Fish was called upon by the secret service to illustrate that new, delicious looking threat. The idea was that when you broke off chocolate from the end of the bar it would reveal “a piece of canvas is revealed stuck into the middle of the piece” which, when pulled on, would activate the bomb.

Fortunately such devices are no longer in use, so you can eat your chocolate in safety.
 
 
Photo by Alex E. Proimos on Flickr

As Medicine

Som medicin
Over the years people have claimed all sorts of health benefits from eating chocolate, especially dark chocolate. These include everything from aiding the circulatory system to stimulating the brain and preventing coughs. Some have even claimed that chocolate has aphrodisiac tendencies. Those aphrodisiac tendencies have yet to actually be proven by science, but we’ve yet to discover a situation where it’s a bad idea to give your date chocolates...
 
Hoppas ni tyckte det var roligt att läsa!!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards